
Péče o mlýnek kávovaru Nivona
Příprava kvalitního espressa začíná u správného namletí kávy. Nivona využívá ve všech svých kávoverech precizní konické mlýnky s volitelnou hrubostí mletí. V mlýnku nedoporučujeme používat nekvalitní, aromatizované či karamelizované kávy. Před dosypáním čerstvé kávy do zásobníku doporučujeme vytřít zásobník papírovým kapesníkem a tím zamezit usazovaní a žluknutí olejů a mastnoty, které jsou v kávě obsaženy.
Vždy po 1-2 letech provozu (v závislosti na intenzitě používání i častěji) je vhodné nechat mlýnek servisně vyčistit od usazenin staré kávy. Současně s tím je v našem servisním středisku provedena kontrola pomocí PC diagnostiky Nivona a kontrola ostrosti mlecích kamenů. Čistý a kvalitně seřízený mlýnek na chuti espressa rozhodně poznáte.
Pokud používáte ve Vašem kávovaru Nivona mletou kávu, je třeba využívat kávu, která byla namleta pro použití v automatických kávovarech. Obecne lze říci, že je to nepatrně hrubší stupeň mletí než se užívá v pákových kávovarech.
Naše doporučení:
- Před dosypáním kávy vytřete prostor zásobníku suchým papírovým kapesníkem. Ze stěn zásobníku tak odstraníte starou mastnotu z kávy.
- Nikdy nepoužívejte karamelizovanou kávu. Kávová zrna této kávy jsou potažena vrstvou karamelizovaného cukru, což způsobí zalepení mlýnku i vnitřního prstoru kávovaru.
- Pro odstranění starých kávových zrnek ze zásobníku kávovaru Nivona můžete použít vysavač.